Vergi rekortmenleri belli oldu: Şanlıurfalı iş adamı listeye damga vurdu!

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, 2023 yılı gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenleri listesini açıkladı. Bu yıl gelir vergisi sıralamasında 480 milyon 80 bin lira vergi beyan eden Mustafa Rahmi Koç, bir kez daha zirveye yerleşti. Şanlıurfalı iş adamı da listede yer aldı. İşte detaylar…

Vergi rekortmenleri belli oldu: Şanlıurfalı iş adamı listeye damga vurdu!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, 2023 yılı gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenleri listesini duyurdu. Gelir vergisi listesinin dikkat çekici detaylarından biri, ilk 20 kişiden yalnızca 5'inin isminin açıklanması. 100 kişilik listede ise 70 mükellef isimlerini gizli tutmayı tercih etti. Sadece 30 mükellef, vergi beyannamelerini kamuoyuna duyurdu.

ŞANLIURFALI İŞ ADAMI DA LİSTEDE

Listede öne çıkan isimlerden biri de Şanlıurfalı girişimci Feridun Geçgel oldu. 83 milyon 175 bin lira vergi beyan ederek 8. sıraya yerleşen Geçgel, Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı olarak dikkat çekti. 

Gelir vergisi listesinde 3. sırada 142 milyon 688 bin lira ile Mert Gür, 7. sırada ise Erman Ilıcak 86 milyon 206 bin lira ile yer aldı. 10. sırada ise 53 milyon 363 bin lira ile Hayretin Reşat Köymen bulunuyor.

KURUMLAR VERGİSİNDE DEVLER YARIŞTI

Kurumlar vergisi sıralamasında, 52 kurum ismi açıklanırken, 48 kurumun kimliği gizli kaldı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş., geçtiğimiz yıl tahakkuk ettirdiği 5 milyar 820 milyon 245 bin lira ile birinciliği kimseye bırakmadı. Onu 3 milyar 598 milyon 960 bin lira ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve 2 milyar 417 milyon 612 bin lira ile İller Bankası A.Ş. takip etti.

 

 

Vergi rekortmenleri belli oldu: Şanlıurfalı iş adamı listeye damga vurdu!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.